Inzamelingsactie Wi Toombo Voorscholen Marowijne Suriname

Inzamelings actie Wi Toombo Voorscholen Marowijne  SurinameIn 2011 is de organisatie Kow Taki Makandi ( Laten wij samen praten) gestart met Voorschoolse Educatie in het district Marowijne in Suriname. Hiermee zijn zij pioniers op dit gebied. De scholen van Kow Taki Makandi werken samen met Prey Skoro opgericht door Saga Interproject in Paramaribo. Op hun scholen worden peuters in de leeftijd van 2,5 jaar- 4 jaar klaargestoomd voor de kleuterschool. Hierdoor hebben zij een betere start en hebben zij een betere schoolloopbaan dan kinderen die dit traject niet hebben doorlopen. De scholen worden in stand gehouden met financiering van donoren waarvan hun grootste op dit moment met Zeister Zendingsgenootschap is ( ZZg). Om de scholen draaiende te houden hebben zij echter meerdere partners nodig, zij zijn niet alleen op zoek naar Financiële middelen maar ook naar materiaal voor binnen de scholen. Daarom zijn zij met een actie gestart om zoveel als mogelijk materiaal voor de scholen in Marowijne in te zamelen. Zij zijn op zoek naar boeken ( peuter en kleuter gericht) alle onderwerpen, creamateriaal ( verf, kwastjes, klei etc), knuffels, poppen, jongensspeelgoed, spellen ( puzzels etc), kralen ( houten rijgkralen) en blokken ( lego, hout etc). Berryl Tempo, Programma-manager van Kow Taki Makandi, zegt dat ze gewoon een spontane mail heeft gestuurd naar een ieder die ze kende en van wie zee en e-mailadres had. Ook Yvonne Karels-Helslijnen van Saga Interproject via de mail naar hulp gevraagd voor deze kinderen. Tempo zegt dat zij binnen uur al 6 positieve reacties had gekregen. We zijn tot nu toe erg blij met deze reacties en hopen dat meer mensen zullen reageren, aldus Tempo.

error: Kopiëren mag niet!