Inbreker gesanctioneerd tot twee jaar cel

Lorenzo Kembel moet voor twee jaar de bak in. Hij werd op woensdag 8 januari door kantonrechter Robbert Praag schuldig bevonden aan diefstal in een woning. De veroordeelde werd in 2011 reeds voor soortgelijk delict gevonnist tot anderhalf jaar. De magistraat merkte op dat Kembel geen lering getrokken heeft uit zijn vorige veroordeling. Hij ging ongestoord door met het plegen van diefstallen. De bewoners waren niet thuis en hij maakte allerhande spullen buit en verkoos het hazenpad. Hoewel hij de beschuldiging ontkent, zijn er drie verklaringen in het dossier die de strafbare handelingen van hem weerspreken. De magistraat achtte het gepleegde feit wettig en overtuigend bewezen en veroordeelde Kembel tot een gevangenisstraf van twee jaar met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!