Verkeersovertreder vrijgesproken

Djitindra B. hoeft de boete van SRD 500 niet meer te betalen. Hij werd op 28 november 2013 door een politieman beboet wegens het rijden op zodanige wijze dat het verkeer in gevaar werd gebracht. Voor deze overtreding moest hij een boete van SRD 500 voldoen. De overtreder was het niet eens met de politieagent en verscheen op dinsdag 7 januari voor de rechter. Op de rechtszitting verklaarde Djitindra dat hij schoolkinderen vervoert. Op die bewuste dag was er file aan de Coesewijnestraat. Deze autobestuurder wilde de kinderen op school afzetten en reed in een zandweg, waarbij hij op de Rust en Werkstraat zou komen. Echter werd hij door de politie, die bezig was het verkeer te ordenen, gestopt. De overtreder verzocht de wetsdienaar om zijn papieren in bewaring te nemen en hem te laten gaan. Hij zou de kinderen afzetten en terugkomen voor de verdere afhandeling. Echter werd hij aan het wachten gelaten. De politieman liet hem wachten en behandelde zijn zaak na 5 personen. De schoolkinderen kwamen daardoor die dag laat op school.
Officier van justitie Niramala Maikoe gaf de rechter te kennen dat zij de situatie niet snapt en dat zij behoefte heeft om de verbalisant te horen. Rechter Miranda schorste de zitting voor enkele ogenblikken. Hierna wees zij dat het verzoek van het Openbaar Ministerie af om de verbalisant te horen. De magistraat vond dat een wetsdienaar zaken duidelijk moet vermelden. De vervolging deed een voorstel om de overtreder vrij te laten gaan. De snelrechter nam uiteraard het voorstel van de officier over en sprak de overtreder vrij. Djitindra hoeft de boete niet meer te betalen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!