Somohardjo zoekt nog steeds naar investeerders voor Bouterse

Somohardjo zoekt nog steeds naar investeerders voor BouterseRichard Kalloe blijft er sceptisch over, maar Paul Somohardjo is nog even enthousiast over zijn aanstelling als speciale afgezant als drie jaar terug. De Pertjajah Luhur-voorzitter werd op 16 januari 2011 door president Desi Bouterse plechtig benoemd tot zijn speciale afgezant. Somohardjo beloofde in deze vorm de uitdagende functie om de wereld rond te trekken op zoek naar investeerders voor Suriname. Dagblad Suriname vroeg aan de PL-leider of hij reeds beet had. Somohardjo maakt duidelijk dat hij over drie weken weer koerst richting Nederland en Azië om verdere gesprekken te voeren met potentiële investeerders. ‘Ik ga ernaar toe om materialen te bestellen voor de projecten die ik hier heb lopen (woningbouw, supermarkt, red.). Maar ik ga ook praten en lobbyen met mensen die hier willen investeren’, zegt Somohardjo.
Op de vraag of de investeerders die hij op het oog heeft belangstelling hebben voor slechts bosbouw (houtkap), zegt de PL-topper: ‘Ik vraag ze voor alle sectoren.’ Somohardjo zegt dat de investeringen nodig zijn voor het creëren van werkgelegenheid. ‘Ik wil ervoor zorgen dat er brood op tafel is voor alle gezinnen.’ De coalitietopper zegt ook gebruik te zullen maken van wat de diaspora biedt om ook vrienden te interesseren om zaken te doen in Suriname.
Politiek analist Kalloe zegt in een reactie dat Somohardjo nog geen enkele investeerder heeft binnengehaald voor Suriname. ‘Ik zie het nog niet zitten dat hij één investeerder binnenbrengt. Het gaat niet zo gemakkelijk’, zegt de analist. In Azië lijken investeerders meer te neigen naar de sector bosbouw. Maar zegt Kalloe in Suriname biedt de bosbouw steeds minder mogelijkheden, daar er al tal van Chinese ondernemingen opereren.

error: Kopiëren mag niet!