Nieuwe turbines moeten een einde maken aan de overtollige lucht- en geluidsvervuiling

1 Nieuwe turbines moeten een einde maken aan de overtollige luchtSinds kort zijn er nieuwe turbines in bedrijf op het terrein van de EBS aan de Saramaccastraat. Deze horen de lucht- en geluidsvervuiling binnen de internationale standaarden te brengen. Dit laat Cedriq Nelom van het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (Nimos) weten aan de hand van milieuonderzoek uitgevoerd door een internationaal onafhankelijk bureau ingehuurd door het EBS. De oude turbines waren aan vervanging toe en hadden de nodige lucht- en geluidsvervuiling. Het EBS liet een milieuonderzoek uitvoeren, om de toenmalige toestand te bepalen waarin duidelijk werd dat de lucht- en geluidsvervuiling de norm overschreden hadden. In het onderzoek werd een aantal scenario’s meegenomen, wanneer de EBS de turbines zou vervangen. In één van deze scenario’s werd gesteld dat met nieuwe turbines de lucht- en geluidsvervuiling verminderd worden tot binnen de genormaliseerde waarden.
Het is belangrijk voor een grote stad als Paramaribo en het land Suriname dat de lucht- en geluidsoverlast tot een minimum beperkt worden. Een goede aanvulling zou nu dus zijn dat EBS opnieuw een milieustudie laat doen. Het doel van deze studie zou moeten zijn om te kijken of de gestandaardiseerde waarden ook behaald worden.

error: Kopiëren mag niet!