Guyanees Johnson stopt successenreeks landgenoot D’Andrade

De winnaars van de Bigi Broki Waka, vlnr. Chomeynie Pinas (3de), Kelvin Johnson (1ste) en Lionel D’Andrade (2de) (foto: Regillio Derby)
De winnaars van de Bigi Broki Waka, vlnr. Chomeynie Pinas (3de), Kelvin Johnson (1ste) en Lionel D’Andrade (2de) (foto: Regillio Derby)
De successenreeks van de Guyanees Lionel D’Andrade op de 10km snelloop van de Bigi Broki Waka is gestopt door uitgerekend zijn landgenoot Kelvin Johnson. Drie jaar achter elkaar won D’Andrade de hoofdprijs op dit nummer tijdens de race over de Jules Wijdenboschbrug. Kelvin Johnson versloeg hem dit jaar grandioos. De winnaar kwam binnen in een tijd van 33 minuten en 43 seconden. De nummer 2 D’Andrade liep naar binnen in een tijd van 36 minuten en 24 seconden.
In elk geval blijven de Guyanezen domineren op de 10km van deze race. Als derde kwam de eerste Surinamer binnen met een tijd van 37.15. Deze was Chomeynie Pinas van SNL. Good old Steven Vismale van Gazelle werd vierde in een tijd van 37.19 en vijfde werd Tropical Runners-atleet Valdano Samson in een tijd van 38.28. Als eerste dame finishte Alaika Morgan, eveneens van Guyana. Zij revancheerde zich op Ilsida Toemere, die de race in 2013 won. Toemere moest dit jaar genoegen nemen met de tweede plaats. Morgan eindigde in een tijd van 41.47 en Toemere in 44.31. Als derde eindigde de good old Carolien Marlet met een tijd van 44.39.
Meer wedstrijdlopers
Aan deze 11de editie van de Bigi Broki Waka, georganiseerd door Stichting Bigi Broki Waka van voorzitter Hans Girjasing, hebben meer dan 5000 personen meegedaan. Aan de 5km wandelloop deden ruim 5000 personen mee. Dit jaar was er meer belangstelling voor de wedstrijdnummers. Op de 10km waren er 175 lopers, terwijl er vorig jaar nog 150 zich hadden ingeschreven. Op de 5km snelloop is de teller gegaan van 235 naar 300. De organisatie is heel erg tevreden met deze feilloze loop.

error: Kopiëren mag niet!