Intralot niet van Nationale Loterij Suriname

Desire Hooghart, directeur van de Nationale Loterij Suriname, geeft aan dat Intralot Suriname geen bedrijf is van de Nationale Loterij Suriname. De vergunning is wel van de Nationale Loterij Suriname, maar die is uitgeleend aan Intralot. Het bedrijf Intralot opereert zelfstandig. De Nationale Loterij Suriname is niet degene die de loten verkoopt benadrukt Hooghart. De naam van de NLS staat wel vermeld, omdat de politie heeft aangegeven dat de naam van de vergunninghouder vermeld moet staan op de loten.
De Nationale Loterij Suriname is sinds 2003 gestopt met het verkopen van loten. Hooghart geeft aan dat de Nationale Loterij pas had geïnvesteerd in nieuwe krasloten toen de omschakeling naar de Surinaamse Dollar plaatsvond in 2004. Hierdoor heeft het bedrijf grote verliezen geleden. Ook vanwege de liberalisatie, er kwamen andere loterijen op de markt van grote bedrijven, is besloten om geen loten meer te verkopen. Hooghart geeft aan dat de NLS een bedrag ontvangt voor het uitlenen van de vergunning aan Intralot.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!