Beloofde bijzondere beloning laat op zich wachten

Justitieminister Edward Belfort had in het jaar 2013 de belofte gedaan dat politiemannen die bij de uitvoering van hun taak hun leven op het spel zetten, een speciale c.q. een bijzondere beloning zouden krijgen. Op 17 januari 2013 werd er een gewapende overval gepleegd aan de Welgedacht B-weg waarbij één der huisbewoners een schotverwonding aan zijn been had opgelopen en zijn vrouw snijdverwondingen als gevolg van de mishandeling. Politiemannen van De Nieuwe Grond hadden hun leven op het spel gezet om de daders in de kraag te vaten. Het kwam zelfs zover dat een politiewagen bij de achtervolging in de trens belandde. Er werd over en weer geschoten. Daags hierna beloofde de minister van Juspol dat politiemannen die hun leven op spel zetten, een bijzondere beloning mogen verwachten.
Dagblad Suriname sprak met een politie-informant die meedeelt dat de betreffende politiemannen prachtig werk hebben gedaan. Aan de politiemannen werd gevraagd om een kopie te maken van stukken waaruit zou blijken dat zij inderdaad een ‘good job’ hebben verricht en deze in te leveren. De stukken zouden worden ingediend bij de gewestelijk politiecommandant van Wanica, inspecteur Robby Ramjiawan, voor verdere afhandeling.
Ramjiawan hierover om een reactie gevraagd, geeft aan de krant te kennen dat hij hiervan niet op de hoogte is. Wat hij zich wel kan heugen, is dat de minister de uitspraak althans een algemene opmerking had gemaakt over politiemannen die hun leven op het spel zetten en die dan een bijzondere beloning zouden krijgen. Een dankbetuiging, een verhoging, een eervolle vermelding bij dagorde, een bevordering enz. kan een beloning zijn. De topman van Wanica zegt dat hij over de beloning geen uitspraken kan doen. Hij moet dit eerst natrekken bij de administratie.

error: Kopiëren mag niet!