Spoedeisende Hulp St. Vincentius Ziekenhuis open op 24 januari

GUGUDe Spoedeisende Hulp van het St. Vincentius Ziekenhuis opent op 24 januari haar deuren. Deze openingsdatum is vastgesteld na afstemming met het Kabinet van de President. De opening van de SEH zal persoonlijk geschieden door de President van Suriname. Die heeft zich vanaf het begin van het project een groot voorstander getoond van het uitbreiden van de spoedeisende hulp in Paramaribo. De SEH van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is regelmatig overbelast, hetgeen leidt tot lange wachttijden voor patiënten. Uitbreiding van de SEH faciliteiten om de acute zorg aan de gemeenschap te verbeteren is dan ook een noodzaak.
Het St. Vincentius Ziekenhuis heeft op deze behoefte ingespeeld en is het vorig jaar begonnen met het bouwen van een eigen spoedeisende hulp, vooral gericht op de bewoners van Paramaribo Noord. Met financiële steun van de regering is een moderne faciliteit opgezet, volledig voorzien van nieuwe medische apparatuur en andere voorzieningen voor acute zorg. Voor het managen van de nieuwe SEH heeft het ziekenhuis de hulp ingeroepen van dokter Mikhaiel Saouma, voormalig medisch directeur van het ziekenhuis.
Het St. Vincentius Ziekenhuis heeft acht SEH artsen uit de Filippijnen aangetrokken om de dienstroosters van de SEH in te vullen. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de afspraken met de medische specialisten van het ziekenhuis voor de achterwacht. Binnenkort zal ook de samenwerkingsovereenkomst met het Academisch Ziekenhuis Paramaribo worden getekend voor doorverwijzing van patiënten naar de SEH van het AZP. Ook zullen de afspraken met de verzekeraars over het drempeltarief en andere financiële zaken worden vastgelegd.
Het St. Vincentius Ziekenhuis kijkt reikhalzend uit naar de opening van haar SEH door de President op 24 januari. Het ziekenhuis is ervan overtuigd dat zij hiermee zal voorzien in een grote behoefte van de samenleving.

error: Kopiëren mag niet!