Politie Livorno lost inbraakzaak LVV op

De politie van Livorno heeft in samenwerking met het Ondersteuningsteam (OT) de inbraak op oudjaarsavond opgelost. In deze zaak waren in eerste instantie de twee dienstdoende wachter Clide W. en Giovanni W. aangehouden. Op zaterdag 4 januari werd een van de gemaskerde mannen Rodney V. op aanwijzing van politie Livorno door het Ondersteuningsteam in de kraag gevat. Zij worden ervan verdacht van een inbraak bij het kantoor van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij aan de Vangbalstraat te hebben gepleegd, waarbij zij een brandkast met SRD 50.000,- hebben weggedragen.
De inbraak vond plaats omstreeks 23.50 uur op oudjaarsavond. De daders zijn met behulp van beveiligingscamera’s aangehouden. Een van de wachters arriveerde een half uurtje later aan het werk. Hij werd door een auto afgezet. Die wagen reed naar binnen en parkeerde vervolgens naast een loods. Nadien stapten twee gemaskerde mannen uit de wagen en liepen richting het kantoor. De deur is te voorzien van glas. Een hunner sloeg het glaswerk naast de deur aan diggelen. Vandaar verschaften de belagers zich de toegang tot het kantoor. Volgens informatie had men de opbrengst van brandstof, ijs en vis in de brandkast opgeslagen. Dit kantoor is bij de aanmeersteiger waar vissers brandstof en ijs kopen. Ook wordt er vis verkocht. Uit bekomen informatie blijkt dat in de brandkast SRD 50.000,= was opgeslagen. Het onderzoek wees uit dat een van de wachters zich had afgemeld wegens ziekte. De buitgemaakte brandkast werd in de auto van de zogenaamde zieke wachter vervoerd. De politie van Livorno arresteerde de twee bewakers. In samenwerking met de OT werd de derde verdachte in beeld gebracht. De overige inbrekers worden opgespoord. Rodney ontkent de beschuldigingen steevast. Hangende het onderzoek blijven het drietal achter de tralies. De gestolen brandkast met inhoudt is vooralsnog niet terecht. Dagblad Suriname koppelde terug met de politie van Livorno. Zij wenste geen informatie te verschaffen omdat de zaak nog in onderzoek is en de overige daders zich vrij bewegen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!