Berenstein: ‘Secretaris bond Surpost liegt’

In gesprek met Dagblad Suriname gaf de secretaris van de bond bij Surpost, onder leiding van Yonne Gorrison, aan dat de voorzitter van de Vakcentrale C-47, Robby Berenstein, in een schrijven naar de leiding van Surpost heeft aangegeven dat de leiding Robby Naarendorp in de toekomst niet meer moet betrekken in zaken aangaande de bond. ‘Dit is een grote leugen, hoe kan ik dat maken’, zegt Berenstein. Robby Naarendorp en Yonne Gorrison claimen beide het rechtmatige bestuur van de bond te zijn bij het postbedrijf Surpost.
We hebben een uitnodiging gehad van de directeur van Surpost en hebben gereageerd wel bereid te zijn om aan tafel te zitten in belang van de werknemers. Nu wordt het accent verlegd op wie het rechtmatige bestuur is. Berenstein zegt dat de voorzitter van de CLO, Ronald Hooghart, de C-47 ook heeft gevraagd om te werken met de uitspraak van de rechter. Berenstein geeft aan alleen te zullen werken met het vonnis.
Walther Uiterloo, secretaris van de bond, zegt dat de directeur van Supost, John Power, momenteel bezig is met omkoping binnen het bedrijf. Zo zouden de werknemers die niet in actie zijn in verband met de kerstdagen een waardebon van SRD 200 hebben ontvangen. SRD 50 meer dan de overheid heeft aangeboden. De werknemers die in actie zijn, hebben helemaal niets ontvangen, zegt Uiterloo.
Ook wordt de toegang geweigerd tot het gebouw aan het stakend personeel, zodat het stakend personeel de presentielijst niet kan tekenen. De bond onder leiding van Gorrison heeft graag dat de minister van Financiën of de president ingrijpt. ‘Wij willen de straat niet opgaan, zodat we later worden verweten met politiek bezig te zijn.’
Uiterloo geeft aan dat het vonnis alleen voor de twee partijen is. ‘Wij hebben ook geen inzage in de beschikkingen. Als de directeur echt wil weten wat er allemaal in het vonnis staat, kan hij gewoon bellen naar de griffier.’
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!