Alcoholverbod Waterkant on hold gezet

Het voorstel van de districtscommissaris (dc) van Paramaribo Noord Oost, Mohammed Kasto, om alcoholverkoop aan de Waterkant te verbieden, heeft gewerkt. Dit wordt echter binnenkort on hold gezet. Sinds het voorstel van de dc hebben er veel minder incidenten plaatsgevonden in deze buurt. ‘Het voorstel heeft een beetje geholpen’, zegt Kasto. De dc heeft niet het gevoel dat de veiligheid voor nu aan de Waterkant in gedrang is.
Het voorstel kwam vanwege de vele incidenten die zich dagelijks voordeden aan de Waterkant als gevolg van overmatig alcoholgebruik. De statistieken geven aan dat in het afgelopen half jaar er slechts sprake was van 2 incidenten aan de Waterkant. Ook hebben de verkopers eraan meegewerkt dat de incidentgevallen danig zijn teruggedrongen. Bij wet is het verboden om alcohol te verkopen aan iemand die zichtbaar dronken is. En volgens Kasto hebben de verkopers de boodschap begrepen en zich aan deze regeling gehouden.
Vanuit de beheersraad van de Waterkant is de afspraak gemaakt dat het personeel de nodige horecatrainingen zal volgen, zodat ze adequater kan inspelen op het geven van service aan klanten. Dc Kasto zegt ook dat er de laatste maanden veel meer toeristen aan de Waterkant komen om te verpozen.
‘De Waterkant wordt mooier dan het nu al is. Het krijgt een boulevard en gaat beantwoorden aan wat de toerist verwacht’, zegt de dc tot slot.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!