Robby Naarendorp: ‘Handeling directeur Surpost terecht’

“Er is geen sprake van twee bonden binnen Surpost, de groep Gorrison snapt er niets van”, zegt Robby Naarendorp, voorzitter van het tweede bondsbestuur binnen Surpost. Het gaat om twee besturen die hebben meegedaan aan de verkiezing. Volgens Naarendop wil de verloren partij zich maar niet neerleggen bij de uitslag. Naarendorp heeft begrepen dat er al een uitspraak is gedaan door de rechter, maar hij heeft het vonnis nog niet onder ogen gehad. ‘Dat is het punt, het vonnis is er nog niet uit, dus kan het geen leidraad zijn’, zegt Naarendorp.
Naarendorp zegt de afgelopen tijd bewust niet te hebben gereageerd op “de stommiteiten van de secretaris van het bestuur van Gorrison”. Naarendorp vindt het ook meer dan terecht dat de directeur van Surpost, John Power, voor een bepaald model van onderhandelen heeft gekozen. ‘Als het vonnis er nog niet is, en het niet duidelijk is bij de directeur welk bestuur rechtmatig is, kan Power moeilijk een groep kiezen om mee om de tafel te zitten.’ Volgens Naarendorp probeert de leiding van Surpost een middenweg te zoeken.
‘Het is ook niet mijn model’, zegt Naarendorp, ‘maar dit is in het belang van de werknemers’. ‘Het dispuut tussen de twee besturen moet niet ervoor gaan zorgen dat het personeel de dupe van wordt.’ Het bestuur onder leiding van Uiterloo is bereid te praten met de leiding van Surpost om de arbeidsvoorwaarden te corrigeren, al is het met het bestuur Gorrison erbij. Bij Surpost gaan de werkzaamheden normaal door evenwel met een vertraging, heeft John Power intussen laten weten. Het personeel dat achter Naarendorp staat, werkt normaal. Naarendorp zegt dat het al een teken is dat het bestuur Gorrison niet in staat is de meerderheid te mobiliseren om de werkzaamheden stop te zetten.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!