Flying On Trusted Wings: ‘Je kan er op vertrouwen dat er vertraging is!’

1 SLM‘Dat moet gaan veranderen!’, zegt directeur Ewald Henshuys van de SLM. Bij de jaarafsluiting van het bedrijf staat hij ons even te woord, ook al wil hij dat eigenlijk niet. “We hebben een aantal plannen dat ik niet in de openbaarheid wil brengen, omdat we die zaken intern gaan oplossen.”
Turbulent jaar
Hij zegt zich bewust te zijn van de vele klachten. “Het was een turbulent jaar als we terugkijken op 2013. In diverse media zijn de vertragingen uitvoerig besproken. Maar we gaan er hard aan werken om de SLM te krijgen op het punt waar het wil en moet zijn.” Om dat te doen gaat het Henshuys het bedrijf op een andere manier aansturen. “Ik kan dat niet alleen. Daar heb ik alle medewerkers voor nodig. Als iedereen, van de basis tot de top, en vooral de basis, weet wat zijn of haar taken zijn en die ook naar behoren uitvoert, dan kan het niet anders dan dat de SLM weer op het punt komt waar het moet zijn!” Daarbij vergeet hij ook de consument niet. “We vragen de mensen vertrouwen in ons te hebben. Want zonder hen kunnen we het niet maar we werken er hard aan om weer op hetzelfde niveau te komen als dat ze van ons gewend zijn.” Om dat te bereiken gaat Henshuys vanaf volgende maand alle afdelingen af van het bedrijf voor een grondige evaluatie.
Incident
Over het incident van eergisteren laat Henshuys zich niet. “Ik heb nog niet de rapporten in kunnen zien, dus doe ik daar liever geen uitspraak over. Ik kan alleen aangeven dat als er iemand is die amok maakt aan boord, dat het niet de bedoeling is dat zodra het vliegtuig is geland de deuren opengaan. We houden deze dicht totdat de politie ter plekke is. In het geval iemand zich misdraagt, terwijl we in de lucht zijn, hebben wij ook verschillende manieren om er voor te zorgen dat zo iemand aangepakt wordt.” Het bedrijf werkt echter zo veel mogelijk preventief. ‘Als we aan boord merken dat iemand een glaasje teveel op heeft, dan zullen we die persoon adviseren even te stoppen. Ook in het geval iemand zich te vaak bij de bar meldt. Daarnaast is het natuurlijk verboden eigen alcohol mee te nemen!”
Ticketprijzen
In Nederland is er een petitie gaande omtrent de ticketprijzen en de monopoliepositie van zowel de KLM als de SLM op de route Amsterdam- Paramaribo. Op de vraag of er komend jaar daar eventueel verandering in gaat komen, geeft Henshuys aan dat het niet het geval is. “Onze prijzen zijn oké. Daarnaast hebben we zo vaak acties, iedereen houdt die acties in de gaten en koopt dan zijn tickets.”
Krishan Vinodsingh

error: Kopiëren mag niet!