Minister Belfort zal oproepbeleid in 2014 voortzetten

1 Minister Belfort zal oproepbeleid in 2014 voortzettenMinister Edward Belfort van Justitie en Politie geeft in gesprek met Dagblad Suriname te kennen dat hij zijn oproepbeleid in 2014 verder zal voortzetten. Hij blikt tevreden terug op het jaar 2013. De vele aanmeldingen van personen op de most wanted list behoren tot een van de positieve zaken, geeft de bewindsman aan. Het afgelopen jaar hebben 21 personen zich aangemeld. Hij geeft ook aan dat de korpschef goed bezig is tezamen met de gemeenschap.
Op de vraag hoe het komt dat er zoveel politieambtenaren worden ontslagen en of er geen integriteitsprobleem is onder het personeel, geeft Belfort te kennen dat de ontslagen ambtenaren dingen hebben gedaan die niet in het korps getolereerd kunnen worden. In 2013 zijn er 23 politieambtenaren ontslagen en er liggen nog eens 30 voordrachten voor ontslag klaar. ‘Als je niet ingrijpt, leidt het tot verzieking van de gehele organisatie, en de gemeenschap gaat eronder leiden’, geeft Belfort de redactie verder mee. Het gaat in deze om politieambtenaren die strafbare handelingen hebben gepleegd, veroordeeld zijn of langdurig onwettig afwezig waren. Het korps heeft veel geïnvesteerd in deze ambtenaren. Op de vraag of er geen andere mogelijkheden zijn dan alleen ontslag, geeft de minister te kennen dat het om zeer ernstige zaken gaat. Voor zeer ernstige zaken wordt er een voordracht tot ontslag gedaan door de korpschef. Overige, minder ernstige zaken, worden binnen de organisatie zelf afgehandeld.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: