Maar een deel van Surpost in sitt-down actie

Het deel van het personeel die dit bestuur niet erkend is gewoon aan het werk, laat John Power,directeur van Surpost weten. Geen enkel postkantoor is gesloten. De deuren zijn normaal open. Alleen is er een vertraging bij de afgifte van pakketten en bij de bestelling. Door de actie zijn de bestellingen voor een derde beïnvloed. Tot en met gister had de Surpost geen containers meer op de haven die behandeld moesten worden.
Er is een conflict over de rechtmatigheid van de twee bonden binnen het bestuur. Power zegt dat twee voorzitters zich hebben aangediend bij hem. Dat maakt dat er geen gesprekspartner is, want elke groep eiste de rechtmatigheid op. “Mijn voorstel was om met beide partijen aan tafel te zitten om over het wensenpakket te praten dat is ingediend”, zegt Power.
Het bestuur onder leiding van Yvonne Gorrison zegt de rechtmatige bond te zijn, omdat de rechter in een kort geding zo heeft beslist. Power zegt nooit het vonnis van de rechter onder ogen te hebben gehad waarin is aangegeven dat de bond onder leiding van Yvonné Gorrison de rechtmatige bond is binnen Surpost. Intussen heeft hij wel een kopie van het vonnis opgevraagd. “Vonnissen kunnen soms erg lang op zich laten wachten voordat ze worden betekend, dus heb ik een tussenvoorstel gedaan om aan tafel te zitten met Naarendorp en Gorrisson”, zegt Power. De uitnodiging vanuit de leiding van Surpost naar de bond onder leiding van Gorrison komt op aandringen van die bond en advies van de president commissaris, zegt Power. Toen bleek dat het ander bestuur het nog steeds betwiste, want vanuit het bestuur van Naarendorp ontving de leiding een protest waarin werd aangegeven het rechtmatig bestuur zijn. Intussen heeft Walther Uitherloo, secretaris van de bond onder leiding van Gorrison laten weten dat de acties onverkort door gaan en dat dit een tactiek van de directeur is om zaken te vertragen.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!