Burgers mishandelen politie

Een menigte heeft zondagmiddag de politie mishandeld aan de Kankawastraat, omgeving Kleine Highway. Een getuige die dit geval lijfelijk meemaakte, vertelt aan Dagblad Suriname dat de politie van Livorno ter plekke arriveerde, omdat een winkelier aangifte had gedaan terzake diefstal. Een groep jongens was luidruchtig bezig voor deze winkel aan de Kankawastraat. De sterke arm rukte uit en trof inderdaad een groep jongens aan. De winkelier deed daarbij aangifte van diefstal. Een groep van tien jongens had kratten bier weggenomen. De politie sloeg een van de verdachten in de boeien. Tijdens het afvoeren de verdachte viel de menigte de politie-eenheden aan. Als gevolg hiervan liepen vier politieagenten letsels op, van wie drie op de Spoedeisende Hulp (SEH) zijn behandeld. Zij hebben zwellingen en letsels aan hun gelaat opgelopen. Een van de verdachten die reeds in de boeien was geslagen, werd door de menigte afgevoerd. De politie heeft slechts een persoon kunnen aanhouden. Hij wordt verdacht van diefstal en weerspannigheid. Ook het ondersteuningsteam was ter plaatse voor assistentie.
Dagblad Suriname koppelde terug met de voorlichtingsdienst van de politie. Inspecteur Drohpatie Ramkhelawan bevestigt de mishandeling en de aanhouding van een der verdachten. Volgens haar was er een melding van een diefstal. De politie was bezig de verdachte af te voeren toen een menigte zich ging bemoeien met de zaak. Een van de verdachten bracht een vuistslag toe aan een dienstdoende politieman. Volgens Ramkhelawan is een politieagent mishandeld.
Het is niet de eerste keer dat burgers politieagenten hebben mishandeld. Recent nog heeft Dagblad Suriname gevallen gepubliceerd waarbij agenten slachtoffer zijn geworden van geweld. Ook is bekend de rellen tijdens Kerstnacht van 2009 in Papatam, waarbij de politie ook is belaagd. Verder is te Nieuw Koffiekamp tijdens een opstand van goudzoekers de politie belaagd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!