Michael Schumacher met schedeltrauma in coma

SchumacherDuitsland maakt zich grote zorgen over de gezondheidstoestand van racelegende Michael Schumacher (44). De veelvoudig wereldkampioen in de Formule 1 kwam vanochtend zwaar ten val toen hij aan het skiën was in de Franse Alpen. Volgens een korte verklaring van het ziekenhuis in Grenoble, waar de Duitser is opgenomen, heeft hij daarbij een schedeltrauma opgelopen. Schumacher ligt in coma. Zijn toestand wordt kritiek genoemd. ‘Hij had bij binnenkomst onmiddellijk neurochirurgische behandeling nodig’, aldus het ziekenhuis in Grenoble. Eerder op zondagavond meldde de Franse televisiezender BFMTV, op basis van een verslaggever bij het ziekenhuis in Grenoble, dat Schumacher een hersenbloeding had opgelopen. Volgens deze reporter en ook andere Franse media verkeert de Duitse sportheld in levensgevaar.
Hoofd tegen rotsblok
Schumacher kwam ten val in de Franse Alpen, nabij Méribel. Hij zou bij zijn crash met zijn hoofd tegen een rotsblok terecht zijn gekomen, maar zou wel een helm hebben gedragen. Volgens de directeur van het skistation, Gernignon Christophe-Lecomte, was de Duitser vlak na het ongeluk zelfs nog ‘bij bewustzijn’. Aanvankelijk werd hij naar het ziekenhuis van Moûtiers vervoerd, maar vandaar is hij met een traumahelikopter afgevoerd naar een ziekenhuis in Grenoble voor verder onderzoek. Volgens de Franse krant Le Dauphiné is neurochirurg Gerard Saillant uit Parijs bij hem. Die opereerde Schumacher toen hij in 1999 een zwaar ongeluk had op Silverstone. Ook zijn vrouw Corinna en twee kinderen zijn bij hem. De website van Michaels broer Ralf is intussen op zwart gegaan. Op twitter betuigden enkele Formule 1-piloten hun steun aan de Duitse legende. ‘Ik bid tot God dat hij je beschermt’, tweette de Braziliaan Felipe Massa. ‘Al onze gedachten gaan naar Schumi en zijn familie’, meldde Romain Grosjean. De Franse ex-F1-piloot Olivier Panis trok zelf naar het ziekenhuis om zich van de toestand van Schumacher te vergewissen.
Snelheidsduivel
De 44-jarige Schumacher is zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1. Hij bezit een huis in het Franse skigebied, dat deel uitmaakt van De Drie Valleien. Zijn ongeval vond plaats iets na 11.00 uur. Volgens het skiresort was zijn 14-jarige zoon op dat moment bij hem. Schumacher geldt als een snelheidsduivel. Nadat hij voor het eerst zijn loopbaan in de Formule 1 beëindigde, richtte hij zich op de motorsport. Bij een ongeval op de motor liep hij in februari ernstige verwondingen op. Later maakte hij wel zijn comeback in de Formule 1. Zijn terugkeer bij Mercedes (2010-2012) werd geen groot succes.

error: Kopiëren mag niet!