Bromfietsers blijven grootste groep onder verkeersongevallen

Bromfietsers blijven grootste groep onder verkeersongevallen 1
Bromfietsers blijven grootste groep onder verkeersongevallen 2
Bromfietsers blijven grootste groep onder verkeersongevallen 3Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie heeft bij het geven van een terugblik op het jaar 2013, tijdens de jaarafsluiting van het korps, aangegeven dat bromfietsers nog steeds de grootste groep onder de verkeersongevallen zijn. Het jaar 2013 telt 2.104 bromfietsers die letsels hebben opgelopen als gevolg van een aanrijding. Het korps telt thans een aantal van 2.228 politieambtenaren. In tegenstelling tot vorig jaar is dat een groei van ongeveer 200 personen. Het vorig jaar telde het korps 2.068 politieambtenaren. Het aantal verkeersdoden voor het jaar 2013 tot 27 december lijkt een lichte daling te hebben ondergaan van ongeveer 10%. Waar in 2012 een aantal van 84 verkeersdoden werd genoteerd, zijn het er dit jaar 74. De korpschef gaf aan dat dit te danken is aan het beleid dat gevoerd wordt met betrekking tot verkeersveiligheid. Er wordt onder andere hard opgetreden tegen autobestuurders die onder invloed rijden.
SRD 4.518.000 aan verkeersboetes
In totaal heeft het korps SRD 4.518.000 aan verkeersboetes geïnd in 2013. Dit is ongeveer 50% meer dan het jaar 2012 waarin SRD 3.035.192 geïnd werd. Verder gaf de korpschef aan dat er 1.471 rijbewijzen ingevorderd zijn in 2013. In 2012 waren dat nog 870 rijbewijzen. De korpschef schonk ook de aandacht aan de ontslagen politieambtenaren. Inmiddels zijn 23 politieambtenaren ontslagen en er liggen nog eens 30 voorstellen klaar bij het orgaan dat moet beslissen of er al dan niet wordt ontslagen. Hij gaf aan dat de mensen worden ontslagen op basis van feiten die de ambtenaren over een langere periode hebben begaan. De minister van Justitie en Politie bevestigt hetgeen de korpschef aangeeft. Op deze manier wil de korpschef het korps zuiveren van mensen die er niet thuishoren. Als voorbeeld haalde hij het geval aan van een politieambtenaar die plotseling na vier maanden komt opdagen. De man was zonder grondige reden vier maanden afwezig. De actiepunten voor het jaar 2014 zijn onder andere het opvoeren van de verkeershandhaving en het operationaliseren van de flitspalen. Verder wordt ook gedacht aan het certificeren van de bromfietsbestuurders.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!