Wat te doen tegen een kater?

Anti-katerVoor wie teveel alcohol heeft gedronken kan het weleens erg moeilijk zijn om de dag erna weer fris en fruitig op het werk of andere verplichtingen te verschijnen. Zeker na twee dagen feesten.
Sportdrankjes en water
De grootste oorzaak van een kater is vochttekort en dat merken de meeste mensen aan de ontzettend droge mond als ze wakker worden. De eerste tip is daarom ook vrij logisch: drink veel water. Het beste is om zeker twee glazen water te drinken voor het slapen gaan. De dag erna is het niet aan te raden te beginnen met koffie of andere cafeïne houdende dranken zoals energiedrankjes: deze bevorderen het vochttekort. Het drinken van sportdrankjes is wel weer goed omdat deze zijn gemaakt om dehydratatie te voorkomen evenals het verlies van mineralen en zouten.
Sprite
Uit een onderzoek van een universiteit in China kwam een verrassend antikater middel naar voren: Sprite! De frisdrank schijnt ervoor te zorgen dat de slechte stoffen die worden aangemaakt door het nuttigen van alcohol, weer worden omgezet in stoffen die niet schadelijk zijn en zelfs bevorderlijk zijn voor de gezondheid.
Eieren
Na een flinke nacht stappen en alcohol nuttigen is een goed ontbijt aan te raden. Niet een ontbijt waar veel vet in zit zoals velen denken. Het lichaam is namelijk al hard bezig met het afbreken van alcohol en calorieën en vet werkt niet bevorderend daarbij. Wat wel goed is, zijn eieren. Zeker als men hoofdpijn heeft en last heeft van misselijkheid. Waarom zijn eieren dan zo goed? Ze bevatten cysteïne, wat zorgt voor de aanmaak van een nieuwe vochtbasis. Cysteïne zit ook in bijvoorbeeld vis, gevogelte, zaden, noten en uien.
Rust
Het uitzweten door middel van sporten werkt ook niet echt bevorderlijk, in tegenstelling tot wat men denkt. Het lichaam heeft nogal wat vocht verloren en verder dehydreren werkt dus niet. Dat maakt de kater alleen maar erger. Het beste is uitrusten. Goed uitslapen maar er ook voor zorgen dat men niet te lang slaapt zodat men later, als het weer bedtijd is, weer slaap heeft.
Blote voet
Niet iets voor de dag erna maar meer voor het slapengaan na zo een wilde nacht, is het plaatsen van een blote voet op de grond. Het helpt niet bij het bestrijden van een kater maar vermindert wel bijwerkingen zoals duizeligheid. Het plaatsen van een voet op de grond tijdens het slapen doet de hersenen het draaien van het hoofd beschouwen als onecht. Dit kan bevorderlijk zijn voor de nachtrust en dus ook de effecten die een dag erna kunnen optreden helpen afzwakken.
Zout
Producten eten met veel zout is bij het bestrijden van een kater raadzaam. Gezouten pinda’s zijn een goed voorbeeld. Het eten van komkommers of tomaten met zout is ook raadzaam aangezien deze van zichzelf al veel vocht bevatten. Het is niet altijd nodig dat het zout in het lichaam terecht komt. Een warm bad met zout erin helpt ook en mocht men toevallig in de buurt zijn van een zandstrand, dan is zwemmen in de zee dus ook een hele goede optie!
Antikaterpil
Een goede oplossing is de antikaterpil. Deze pil versnelt het proces waarbij de alcohol uit het bloed gefilterd wordt. Gebruikers schijnen 55% sneller nuchter te worden dan personen die deze pil niet gebruiken. Daarbij is het van belang dat de instructies goed doorgelezen worden aangezien sommige pillen voor het slapen gaan kunnen worden gedronken maar er ook genoeg zijn die al moeten worden ingenomen voor men begint met drinken.
Allerbeste middel
Het allerbeste is natuurlijk om geen alcohol te drinken of te drinken met mate. Ondanks dat het voor sommigen erbij hoort om het extra gezellig te maken is het nuttigen van alcohol geen verplichting.

error: Kopiëren mag niet!