Boodschap voor weggebruikers in drukke feestmaand

Haast elke dag verschijnen er artikelen in de media over ingevorderde rijbewijzen. Autobestuurders maken zich schuldig aan rijden onder invloed c.q. rijden ver boven de maximale toegestane snelheid. Dit alles ondanks de vele waarschuwingen die er van de politie uitgaan. Inspecteur Dropati Ramkhelawan van de publiciteitsdienst van de politie geeft aan Dagblad Suriname mee dat de politie heeft opgemerkt dat landelijk bekeken heel wat weggebruikers, met name de groep van autobestuurders, zich vaak schuldig maken aan de bovenvermelde overtredingen.
Ramkhelawan praat niet van een toename, maar het is haar wel opgevallen dat hard rijden en rijden onder invloed tegenwoordig veel meer voorkomen. Zij weet echter niet of dit rijgedrag van de weggebruikers te maken heeft met de komende feestdagen of de jaarafsluiting. Ramkhelawan benadrukt dat alle weggebruikers de verkeersregels in acht moeten nemen. ‘Mensen die zich op de openbare weg begeven, moeten steeds in gedachten houden dat zij achter het stuur plaatsnemen. Ze laten zich heel vaak gaan bij het drinken en toch kruipen zij daarna achter het stuur.”
De pr-vrouw benadrukt dat men de politie overal moet verwachten en niet alleen bij openbare vermakelijkheden. De politie gaat vooral in deze tijd veel zichtbaar zijn op de weg om extra te letten op het rijgedrag van de weggebruikers. Het advies aan mensen die een glaasje op hebben, is nog steeds: ‘laat u rijden of blijf achter totdat u geheel ontnuchterd bent, om dan uw rit te vervolgen’. ‘Gaat u niet in beschonken toestand achter het stuur plaatsnemen, want hierdoor vormt u niet alleen gevaar voor uzelf, maar ook voor andere onschuldige weggebruikers’, aldus Ramkhelawan. Het invorderen van het rijbewijs houdt in dat men niet meer bevoegd is om plaats te nemen achter het stuur. Dat recht is dan door de politie ontnomen. ‘En als de politie u betrapt dat uw rijbewijs is ingevorderd en dat u toch achter het stuur hebt plaatsgenomen, creëert u een nog erger probleem voor uzelf. Neem daarom steeds de verkeersregels in acht’, aldus de politiefunctionaris.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: