23 ‘Kerstbaby’s’ in ‘s Lands Hospitaal geboren

Drieëntwintig nieuwe Surinamertjes zagen onder begeleiding van ervaren verloskundigen in ‘s Lands Hospitaal, rond Kerst voor het eerst het licht. Een gemiddelde van bijna 8 geboorten per dag voor die 3 dagen. De statistieken van het ziekenhuis geven aan dat er bijna 2 keer meer ‘Kerstvrouwen’ dan’ –mannen’ ter wereld kwamen, namelijk 15 om 8. Kerstnacht, dus de avond van 24 december, zagen 2 baby’s vanuit de Verloskamer als eerst de ‘heldere ster’ die schittert op het dak van het ziekenhuis. Tien ‘collega’s’ zagen eerder het daglicht. Op geslachtsbasis bestond de productie die dag uit 8 meisjes en 4 jongens. De eerste nieuwsgierige nieuwkomer op eerste Kerstdag is een meisje. Zij liet om tien minuten over drie in de ochtend haar ‘hongerige Kerstwenst’ horen. De overige 3 meisjes en 2 jongens wachten gewoon zonsopkomst af. Op tweede Kerstdag hield een jongen de eer voor het mannelijke geslacht hoog door zich om 7 minuten voor één in de ochtend aan te dienen. Zijn enige mannelijke collega koos er ook voor het daglicht te schuwen, terwijl 4 van de vrouwelijke sekse graag in het ‘daglicht’ wilden staan. Het eerste Kerstkind (van eerste Kerstdag) kreeg van ‘s Lands Hospitaal een cadeau (aandenking) mee. Het gaat om een pakket met baby spullen. Bestuur, directie, staf en personeel feliciteren de ouders, maar ook de gemeenschap met de ‘jonge aanwas’ en zijn er van overtuigd dat ze met liefde verzorgd worden en opgroeien tot waardige burgers. Met deze positieve ontwikkelingen is ‘s Lands Hospitaal als de bakermat van Moeder en Kindzorg in Suriname, hard op weg het streven te verwezenlijken: ’Centre of Excellence’.

error: Kopiëren mag niet!