Niaaz Salarbaks beste Surinamer op WK jeugddammen 2013

Niaaz Salarbaks beste Surinamer op WK jeugddammen 2013Op dit moment doen 3 Surinamers mee aan het Wereldkampioenschap Dammen voor Jeugdigen. Deze worden gehouden in Frankrijk. Niaaz Salarbaks is de beste Surinamer op dit moment. Hij bezet na 7 ronden gespeeld te hebben de 19de plaats met 7 punten. Santosh Bhagwandas bezet de 25ste plaats met 6 punten en broertje Arwien Bhagwandas staat als 34ste genoteerd met 4 punten. Er doen 36 jeugdige dammers mee aan dit toernooi. De Roemeen Anri Plaksij is de koploper met 11 punten, de Wit-Rus Aleksei Kunitsa staat tweede met 10 punten. Hierna volgen er 5 dammers met elk 9 punten, waaronder ook twee Brazilianen.
Niaaz Salarbaks won van landgenoot Santosh Bhagwandas. Verder won hij van Gennaro Bruno en speelde 3 keer remise. Hij heeft ook 2 keer verloren. Santosh won zijn openingspartij van Ilmars Stolcers uit Letland, terwijl hij ook Otgonbileg Tserenbyamba versloeg. Daarnaast speelde hij 2 remises en verloor 3 partijen, waaronder tegen koploper Plaksij, de Chinees Wenling Gao en Niaaz Salarbaks. Arwien Bhagwandas verloor zijn openingspartij van koploper Plaksij en speelde daarna remise tegen Stolcers. Arwien won van Jonathan Soulier, op dit moment de hekkensluiter. Arwien speelde nog een remisepartij en verloor er nog 3 keer.

error: Kopiëren mag niet!