Hindoe voortgezet onderwijs in Nederland

Volgend schooljaar kunnen leerlingen terecht in speciale Hindoe klassen voor voortgezet onderwijs. Het betreft een primeur op het Europese vastenland meldt het Algemeen Dagblad. De school krijgt een eigen locatie en ingang en maakt onderdeel uit van de scholengroep Den Haag Zuid- West. Leerlingen kunnen er lessen volgen op het niveau van mavo, havo en vwo.
Het grote verschil is dat er naast het reguliere programma ook lessen zijn in de Hindoe Dharma en dat de lessen vooral worden gegeven door docenten met een Hindoe achtergrond, aldus een enthousiaste Karel Bun, directeur van scholengroep Zuid West tegen de krant.
Twee jaar geleden nam PvdA gemeenteraadslid Rajesh Ramnewash het initiatief om een gesprek te organiseren met Scholengroep Den Haag Zuid West en de twee grote Haagse Hindoe basisscholen, de Shri Vishnu School en de VAHON, om tot een Hindoeschool voor voortgezet onderwijs te komen. Eerder pogingen met andere voortgezet onderwijs koepels mislukten en voor een zelfstandige vestiging zijn de landelijke eisen van het aantal leerlingen weer te hoog.
Beide basisscholen zijn met elk 500 leerlingen de grootste van Den Haag en halen uitzonderlijk hoge cito scores. Bij zowel het onderwijspersoneel als veel ouders is het een jarenlange gekoesterde wens die eindelijk uitkomt. De school heeft een grote groeipotentie, omdat meer dan 10% van de Haagse bevolking van Surinaams Hindoestaanse afkomst is.

error: Kopiëren mag niet!