SEH op niveau voor optimale dienstverlening rond feestdagen

1SEH op niveau voor optimale dienstverlening rond feestdagenNiet alleen de winkelzaken hebben het extra druk rond de feestdagen, maar ook de Spoedeisende Hulp heeft haar handen vol. ‘Geheel het jaar is er dagelijks een enorme drukte, maar rond de komende feestdagen wordt het nog drukker’, zegt Fauzia Poesa, hoofd Spoedeisende Hulp. Naast de dagelijkse gevallen komen vuurwerkongevallen en slachtoffers van vechtpartijtjes veel bij kijken rond de feestdagen. Rond kerst, oudjaar en Nieuwjaar consumeren mensen ook meer alcohol, met als gevolg de vechtpartijtjes.
De SEH is al jaren onderbemand. De aanloop van patiënten naar het ziekenhuis toe is groter geworden. De bevolking is ook een beetje gegroeid en zijn er dus meer mensen op zoek naar medische hulp. De SEH heeft intussen de diensten van het ziekenhuis uitgebreid. Zo zijn specialisten en poliklinieken bijgekomen, zegt Poesa.
Rond de hoogtijdagen wordt er getracht zoveel mogelijk personeel in te zetten. Tot zover zijn er nog geen vuurwerkslachtoffers. Ondanks de officiële periode om vuurwerk af te schieten tussen 27 december en 2 januari is vastgesteld, zijn er al vuurwerkknallen te horen. De SEH doet een beroep op de gemeenschap niet te wachten tot het laatste moment, als men zich ziek voelt. Poesa raadt de mensen aan op tijd naar de huisarts te gaan. Op zo een manier wordt de druk minder op de SEH en kan er meer tijd besteed worden aan de ernstige gevallen. Op de feestdagen zijn er ook wachtdoktoren beschikbaar en kunnen patiënten voor niet ernstige zaken naar de huisdokter. De RGD-poli op Geyersvlijt is in verband met de feestdagen tot 21:00 uur open om de druk op SEH wat minder te maken. Dagelijks worden er 120 tot 160 patiënten behandeld.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!