Buza-minister Lackin: ‘Soeknandan een deskundige functionaris’

1Buza-minister Lackin‘Een deskundige functionaris die tien tot elf jaar heeft gediend als ambassadeur in Georgetown, Guyana.’ Zo betitelt de minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, de voormalige ambassadeur van Suriname in Guyana, Manorma Soeknandan. Op 1 februari wordt Soeknandan benoemd tot assistent secretaris-generaal van de Caricom. Haar voordracht die goedgekeurd was door president Desi Bouterse geniet de algemene ondersteuning van de overige Caricom-lidlanden. Volgens de Buza-minister was als onderdeel van het buitenlands beleid reeds uitgezet om Soeknandan een plek te geven binnen het regionaal of internationaal gebeuren. Dat de overige Caricom-lidlanden unaniem voor haar hebben gekozen, komt volgens Lackin vanwege de ‘deskundigheid van onze mensen.’ Ook legt hij de nadruk op dat het een bijzondere prestatie betreft dat een Surinamer een hoge plek heeft weten te verwerven binnen de Caricom. Van Soeknandan wordt verwacht dat zij vooral het Surinaams belang scherper formuleert.
Soeknandan werd in februari dit jaar vervangen als ambassadeur in Guyana door Nisha Kurban-Baboe. President Desi Bouterse was tijdens de beëdiging van Kurban-Baboe in Nickerie in februari vol lof over het goede werk van Soeknandan in Georgetown. De president gaf aan dat de regering na haar aantreden Soeknandan had gehandhaafd, ondanks dat zij uit een ander kamp (Nieuw Front) kwam. Hij gaf haar ook de nodige erkenning, want volgens de president heeft zij mede bijgedragen aan het feit dat Suriname een goede beurt heeft kunnen maken tijdens haar voorzitterschap van Caricom.
Intussen heeft de politieke partij de VHP in een persbericht laten weten bijzonder verheugd te zijn op de benoeming van Soekhnandan tot assistent secretaris-generaal van de Caricom. De oranje partij zegt dat anderen geen politiek moeten spelen met de benoeming van Soeknandan. Het is Soeknandan zelf geweest die heeft gesolliciteerd naar de functie van assistent secretaris-generaal van de Caricom. ‘Men moet bedenken dat pronken alleen waarde heeft als het de eigen veren betreft’, aldus een passage uit het VHP-persbericht.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!