Zes aanhoudingen in ontvoeringszaak Munder

De politie van Munder heeft donderdag en vrijdag nog drie aanhoudingen verricht in de ontvoerings- en mishandelingszaak van de twee jeugdigen. In eerste instantie werden de 45-jarige Jimmy W., zijn zoon Diego W. (23 jaar) en een vriend Jurman H. (49 jaar) aangehouden. Van het drietal werd slechts Jimmy W. in verzekering gesteld. De anderen werden na verhoor en na afstemming met het Openbaar Ministerie heengezonden. De verdachten hadden tezamen en in vereniging met Fernando J. (17), Rafael N. (23) en Ramesh D. (23) twee jongemannen te Nieuw Charlesburgweg tegen hun wil meegenomen in een auto. Daarbij werd één van de slachtoffers in de laadbak van de auto gegooid. Op dat moment merkte de vader van één van de slachtoffers op hoe zijn zoon ontvoerd werd en ging de verdachten achterna. Hij maakte contact met de politie en gaf aan dat zijn zoon en een andere jongeman een woning waren binnengesleurd ergens achter de Cultuurtuinlaan.
De politie reageerde terstond op de melding. De slachtoffers zijn intussen bevrijd en de verdachten aangehouden en overgedragen aan de politie van Munder. Inspecteur Sjaam Debi-Tewari, ressortcommandant van het betreffende bureau, geeft aan Dagblad Suriname door dat Fernando J. en Rafael N. op donderdag zijn aangehouden. De laatste verdachte Ramesh D. werd de volgende dag in de kraag gevat. Jimmy W. en de drie laatste verdachten geven toe de twee jongens te hebben mishandeld. Zij zijn de mening toegedaan dat de twee jongemannen aan hen toebehorende bromfietsonderdelen hebben gestolen. Het viertal wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving en mishandeling. Hangende het onderzoek blijven zij achter slot en grendel.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!