EBS: 2 EBS’ers, 3 contractors en 2 elektriciens aangehouden

Niet alle 7 arbeiders die aangehouden zijn door de politie wegens diefstal op het EBS-plant aan de Saramaccastraat, zijn EBS’ers. Dit geeft het energiebedrijf aan Dagblad Suriname te kennen. Gisteren maakte de krant in haar editie bekend dat 7 werknemers van de EBS aangehouden zijn terzake op een slinkse wijze vervreemden van 2000 tot 3000 kg dikke elektriciteitskabels. Volgens het energiebedrijf zijn er wel 2 werknemers van de EBS betrokken in deze zaak. Van de andere 5 zijn er 3 arbeiders van de CCC Group, een subcontractor die werkzaamheden uitvoert bij de nieuwe powerplant aan de Saramaccastraat. Verder zijn er nog 2 elektriciens aangehouden. Tijdens het verhoor hebben de hoofdverdachten een volmondige bekentenis afgelegd.
Burmeister & Wain Group (BWSC), de contractor die belast is met de bouw van de nieuwe powerplant aan de Saramaccastraat, deed begin deze week aangifte van koperdiefstal uit een vrachtcontainer. De diefstal werd in de periode 23 november 2013 tot en met 25 november 2013 gepleegd. ‘Het gaat om een totaal gewicht van 500 kilogram koper’, meldt de EBS. De verdachten, die op 17 december 2013 gearresteerd zijn, blijven tijdens de voortgang van het onderzoek aangehouden.

error: Kopiëren mag niet!