Wel geld voor cell maar niet voor beltegoed

Blackberry Users Report Problems Receiving EmailsHoe reëel is het om ook daarvoor te rekenen op familie in Nederland?!
We zijn het gewend. Het ophouden van onze handen. Zodanig dat zelfs bedrijven er op inspelen. Zo zijn er meerdere bedrijven die het mogelijk maken voor familie in Nederland om ons in Suriname te voorzien van beltegoed. De vraag is waarom?
‘Maak familie en vrienden in Suriname blij’
De mobiele telefonie doet het goed. Het is een bekend fenomeen geworden in het straatbeeld: mensen die niet meer voor zich uitkijken, maar helemaal gefixeerd zijn op het scherm van hun mobiele telefoon. En met de komst van steeds betere smartphones in combinatie met het uitrollen van een 4G-netwerk van zowel Telesur als Digicel zal dat alleen maar erger worden. Want op het moment dat mobiel internet sneller wordt en men meer tegelijkertijd kan doen, zal men daar ook gebruik van maken. Maar wat is het voor een raar verschijnsel dat wij hier dus wel in staat zijn om dure Blackberry’s of Samsungs te kopen, maar dat we voor het beltegoed afhankelijk zijn van onze familie in het buitenland? Is die behoefte zo groot dat er speciale diensten voor ontwikkeld worden? Op www.Recharge.com is het mogelijk. De slogan: ‘maak familie in vrienden in Suriname blij’. Vrienden en familie hebben zichzelf echter al blij gemaakt met de aanschaf van een mobiele telefoon, is het dan niet de eigen verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor beltegoed of data?
Armoede in Nederland groeit
Als we kijken naar Nederland, zien we dat het daar ook niet al te best gaat. Volgens een recent verschenen onderzoek van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) groeit het aantal mensen dat ‘arm’ te noemen is. De cijfers van 2012 zijn vergeleken met die van 2011 en daarin was een stijging van enkele procenten op te merken. Verwacht wordt dat ook in 2013 een stijging te zien zal zijn. Ondanks dat het niet genoemd is in het onderzoek, wijst de ervaring wel uit dat de gevallen van armoede vaak voorkomen in de grote steden, ook wel de Randstad genoemd. Het zijn vaak in deze steden waar concentraties van allochtonen zoals Turken, Marokkanen, Antilianen en Surinamers wonen. Stel dat het nou echt zo is dat de armoede vooral bij deze groep stijgende is, kunnen zij het zich dan wel veroorloven om ons hier te voorzien van een luxe als beltegoed?!
Maak familie en vrienden in Nederland blij!
Gezien de economische groei van beide landen zou het dus eerder zo moeten zijn dat wij onze familie in Nederland zouden moeten ondersteunen. Er zijn genoeg families van Surinaamse afkomst in Nederland die moeten rondkomen van zo een duizend euro per maand. Voor ons lijkt dat veel maar als men het zou vergelijken dan moet dat gezin van nog minder dan SRD 1.000 rondkomen per maand, zeker in acht nemend dat vaste lasten in Nederland een flink stuk hoger zijn dan in Suriname. Hoe reëel is het dan nog van bedrijven om in te spelen op die zogenaamd betere sociaaleconomische status van onze familie in Nederland dat zij ons moet voorzien van beltegoed?!

error: Kopiëren mag niet!