Minister Belfort schenkt waardebonnen

Minister Belfort van Justitie en Politie doneerde gisteren een aantal waardebonnen aan verschillende instanties. Niet per se omdat het decemberperiode is, maar omdat hij vertelt hoe hij zelf ook een periode heeft meegemaakt waarin hij het zwaar had. ‘En toen waren er ook mensen die hebben geholpen’, vertelt hij. Hij zegt verder dat hij er sterk in gelooft dat hoe meer je als mens geeft, hoe meer je zal ontvangen. Dan hoeft het niet materieel te zijn, maar het kan ook in de vorm van zegen zijn. Als men meer zou willen delen met anderen, dan zou een heleboel ellende en armoede al terugdrongen kunnen worden.’
Er zijn verschillende personen geweest die de waardebonnen in ontvangst hebben genomen namens hun stichting of instelling. Pastor Steven Reyme heeft de waardebonnen in ontvangst genomen die gedoneerd werden aan zijn kerkinstelling, Yolanda Wassenaar voor Stichting A Sa Go, Louis Vismale namens Stichting 1 voor 12 en Ingrid Andries namens de Stichting Slachtofferhulp Suriname. De instellingen kregen respectievelijk 40, 5, 20 en 20 waardebonnen. Alles bij elkaar genomen, heeft de minister grofweg SRD 5000 gedoneerd. Hij heeft ook gehoord over een jongeman die dagelijks met een kruk naar school loopt en wil ook aan hem enige steun verlenen. Op verzoek van Andries werd het gebeuren afgesloten met een gebed, waarin Pastor Reyme voorging.
Terugblik door minister Belfort
Volgens de minister was 2013 een heel actief jaar voor het ministerie, dat gepaard is gegaan met lange werkuren. Hij geeft aan zoveel mogelijk geprobeerd te hebben de pers te betrekken bij het gebeuren op het ministerie en wilt dat ook in 2014 voortzetten. Tot slot maakte de minister naar aanleiding van een vraag van Dagblad Suriname een korte opmerking over de bevorderingen van de penitentiaire ambtenaren die ook gisteren plaatsvonden. Hij legt uit dat hij geen schrijven heeft ontvangen waarin staat dat de bevorderingen aangehouden moesten worden. ‘Men moet anderen niet onnodig willen duperen. Het waren reguliere bevorderingen en het was een geslaagde plechtigheid’, vertelt hij trots. In de loop van de volgende week zijn er meerdere van deze regelmatige bevorderingen, geeft de minister te kennen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: