Evangelisch Lutherse Kerk in Suriname heeft nieuw bestuur

Evangelisch Lutherse Kerk in Suriname heeft nieuw bestuurOp donderdag 19 december 2013 is de Evangelisch Lutherse Kerk in Suriname (ELKS) in een bijzondere algemene kerkvergadering bijeen geweest om een nieuw hoofdbestuur te kiezen. Het bij acclamatie gekozen nieuwe hoofdbestuur bestaat uit Marjory Slagtand, Leendert Darnoud, Glenn Karsters en Raymond Ford. De aftredende bestuursleden, Sherida Power en Maryan Molgo, hebben zich jarenlang met veel toewijding ingezet als bestuursleden van de ELKS en hebben woorden van waardering en dank ontvangen van de aanwezige leden. De inzegening van het nieuw gekozen bestuur zal in de maand januari in een gezamenlijke kekrdienst plaatsvinden.
Met het aantreden van een nieuw bestuur wordt tevens een nieuwe fase ingeluid in de lange historie van de Luterse Kerk in Suriname. De ELKS is sinds 1741 in Suriname gevestigd en staat geregistreerd als de oudste Lutherse kerk in het Caribische gebied en Latijns Amerika. Internationale partners zoals de ELCA en de LWF hebben daarom middels ondersteuningsbrieven hun belangstelling en medeleven getoond voor de lang en goed voorbereide verkiezingen.
Het bestuur van de ELKS heeft een periode aangekondigd van herstructurering, hetgeen inhoudt, dat er heel veel werk aan de winkel is. ‘Alle beschikbare krachten zullen met de genade van de Almachtige Schepper worden gebundeld om het werk in de ELKS naar een volgend niveau te tillen. De ELKS staat aan het begin van een boeiende en uitdagende periode op weg naar een nieuwe horizon.’
‘Door de genade van God mag de Evangelisch Lutherse Kerk in Suriname thans met nieuwe moed afstevenen op een hoopvolle toekomst, met het volste vertrouwen in God als onze vaste burcht, naar het lied van de bekende hervormer Maarten Luther.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: