Zeven werknemers van EBS ingesloten

De politie van het Bureau Nieuwe Haven heeft een diefstalzaak van de Energiebedrijven Suriname opgelost. In deze zaak zijn op dinsdag 17 december eerst vijf personeelsleden van het bedrijf opgepakt en in verzekering gesteld. Één van de verdachten legde een volmondige bekentenis af, waarna de politie de volgende dag nog twee personen kon aanhouden. Een deel van de aangehouden werknemers legde een volmondige bekentenis af, terwijl de andere personen voet bij stuk houden dat zij niets te maken hebben met de diefstal. De werknemers worden ervan verdacht dat zij 2.000 tot 3.000 kilo dikke elektrische kabels met koperdraad hebben weggemaakt uit het bedrijf. De diefstal werd op een slimme manier gepleegd. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de kabels in een container waren opgeslagen. De werknemers maakten het slot van de container kapot. Na de diefstal plaatsten zij een ander hangslot, zodat hun daad niet zou worden ontdekt. In deze was ook een bewaker betrokken; ook hij is opgesloten. Hangende het verdere onderzoek blijft het zevental achter slot en grendel.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!