Terugblik met Shaam Binda

“Ik zou bij God niet weten wat een hoogtepunt moet zijn geweest”, aldus Shaam Binda, als DBS hem vraagt een terugblik te werpen op het nu haast afgelopen jaar 2013. “Er is niets bijzonders gedaan door onze regering voor het bedrijfsleven, niets gedaan om het ondernemerschap te prikkelen.” Volgens Binda zijn er meer dieptepunten geweest in het afgelopen jaar. “Als dingen goed gaan, moet ik het ook zeggen, maar ik heb geen dusdanige ontwikkelingen gezien.”
Volgens Shaam Binda was er gedonder over de vuilophaal. “Er zijn geen salarissen verhoogd, dus de koopkracht is gedaald. Er was censuur bij de pers die zich toch steeds meer lijkt te binden aan een politieke partij. Het vergunningenbeleid is niet veranderd, duurt nog allemaal veel te lang. Corruptie viert nog steeds hoogtij. Het gedrag van de douaniers is niet veranderd. Vanochtend kreeg ik nog een klacht binnen van iemand die stukken moest laten tekenen en die moest wachten, omdat ze in vergadering waren. Recentelijk is er ook bij de Akmos gerapporteerd dat er douaniers zijn die voornamelijk Chinese winkeliers onder druk zetten en proberen ze af te persen. We hebben bewijzen hiervoor aangeleverd dat er intimidatie plaatsvindt op de airport. Er is geen veranderingen op het gebied van het grondbeleid naar ondernemers toe. We hadden goede hoop met de nieuwe minister maar het duurt nog steeds allemaal veel te lang’, aldus Binda.
“Veel ondernemers worden beroofd. Het is echt schering en inslag. Dat maakt producten duurder, omdat men extra geld moet uitgeven aan beveiliging. Van de commissie nationale feestdagen is niks van gehoord. De black-outs waar men met geen woord over rept! Dit is schadelijk voor bedrijven in bijvoorbeeld de grafische industrie die bij zo een black-out informatie kwijtraken. Maar ook bakkerijen of bedrijven die producten in de koeling hebben staan. En nooit krijg je een reactie of excuses vanuit de EBS. Hele straten waren afgezet om de nieuwe apparatuur te leveren en in plaats van verbetering zien we dat we meer black-outs krijgen’, zegt de Akmos-voorzitter ten slotte.

error: Kopiëren mag niet!