Vijf dagen lang niet kunnen keuren

Vanaf vrijdag 27 december 2013 tot en met woensdag 1 januari 2014 kan men de auto, bromfiets en motorfiets niet keuren. Men zal dat tot dinsdag 24 december 2013 nog kunnen doen. Dit komt doordat STKM (Stichting Toezicht Keuring Motorrijtuigen) de deuren dicht doet. Dit maken ze bekend in een krantenadvertentie.
In gesprek met Dagblad Suriname is door dhr. Van den Boom aan ons verteld dat de stichting jaarlijks voor een paar dagen gesloten is. December is een erg drukke maand, ook in het verkeer. Dat de particuliere keuringsinstanties ook geen keuringen kunnen verrichten, terwijl de stichting alleen gesloten is, komt doordat de instanties alle verrichte keuringen moeten melden bij de stichting. De stichting stuurt dan de controleurs die bij de keuringsinstanties het één en ander moeten gaan verifiëren. Het is echter gebleken dat het bijzonder moeilijk is voor de steekproefcontroleurs om in de laatste dagen van december te komen bij de verschillende keuringsstations, grotendeels vanwege de verkeersdrukte. Ook is er in deze periode niet een grote hoeveelheid vervoersmiddelen die gekeurd moet worden, zegt Van den Boom. Een keuringsstation waarmee contact is opgenomen, is het daar niet mee eens. Volgens hem is er wel een degelijk aanbod en lijden ze in bepaalde mate toch wel verlies. Vele van de stations die we opbelden, hadden het ook over de bestuurders die het geld voor de keuring niet voor de opgegeven datum kunnen ophoesten. Het lijkt hen handiger dat de bekendmaking minstens een maand vooraf plaatsvindt, al is het werkelijk zo dat het jaarlijks gebeurt.
Al met al hebben de doorsnee keuringsstations aangegeven dat ze het niet als overmatig storend ervaren. “Het is altijd al zo geweest. Het is iets van elk jaar en we zijn het al gewend. Dat werd doorgaans aan ons verteld. Zij mogen toch ook wel vakantie? Het zijn ook mensen.” Vervalt de keuring van uw voertuig dus in de periode waarin de stichting dicht is, let er vooral op dat u op tijd gaat keuren om een geldboete van de politie te voorkomen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: