Suïcide te Livorno, drama voorkomen

Suïcide te Livorno, drama voorkomen 2
Suicide VERVANGENDe 50-jarige Rabindernath Ramcharan heeft gisteren de hand aan zich zelf geslagen. Hij schoot zichzelf dood met een jachtgeweer, vermoedelijk een five shooter van zijn broertje. Deze suïcide vond plaats aan de Dukharan Ramcharanweg te Livorno, thuis bij het broertje. Rabindernath schoot eerst op een broer. Deze kwam door de schok te vallen en liep een schampschot op. De schutter dacht dat hij zijn broer had doodgeschoten en sloeg vervolgens de hand aan zichzelf. Hij overleed ter plekke. Voor deze schietpartij had Rabindernath ook zijn zwageres aangevallen, de vrouw van zijn broertje. Een waar drama is voorkomen, doordat de vrouw en haar dochter van de trap sprongen en konden wegvluchten.
Verstrooid leven
Rabindernath Ramcharan had de laatste tijden een verstrooid leven. Geen van zijn twee relaties, waaruit kinderen waren geboren, hield stand. Hij keek vrij frequent diep in het glaasje en kreeg ruzie met zijn familie. Drie broers woonden naast elkaar in de Dukharan Ramcharanweg, een zijstraat van de Warakoeweg te Livorno. De laatste tijd waren er vaker ruzies, waarbij hij meestal bedreigende taal uitte. Gistermiddag toog hij naar de woning van zijn broertje. Hij verschafte, vermoedelijk bewapend met een mes, toegang tot de woning en zocht met bedreigende woorden naar de vrouw van zijn broertje. Op dat moment was ze op de bovenverdieping. Toen de vrouw en haar dochter dit door hadden, zochten ze een vluchtweg. Daar Rabindernath dichtbij de trap stond, kozen de vrouw en dochter maar te springen van de trap. Deze gedurfde stap van de twee vrouwelijke inwoners maakten dat ze konden wegvluchten uit het huis en veilig heenkomen konden zoeken bij de buren.
Bewapend met jachtgeweer
Ramcharan vond intussen het jachtgeweer van zijn broertje. Een broer, die op steenworp afstand woont, arriveerde intussen ook bij de woning van zijn broertje. Hij ging de woning binnen en zag Rabindernath met een geweer dreigende taal uitten. Een zoon van het broertje van Rabindernath, kwam op dat moment ook thuis aan om iets op te halen. Toen hij het huis binnenging, hoorde hij zijn twee ooms praten in een kamer. Daarbij vroeg Rabindernath aan zijn broer om hem dood te schieten met het geweer. ‘Als je mij niet doodschiet, zal ik vandaag vele anderen vermoorden’, zei hij tegen zijn broer.
Twee schoten
‘Ik wilde de deur openmaken, maar deze bleek op slot te zijn. Ik forceerde toen een shutter open. Mijn oom kon me zien door de shutter en richtte het wapen op mij. Ik dook meteen. Het eerstvolgende wat ik hoorde, waren twee schoten’, vertelt het neefje. ‘Ik vond een bijl buiten en sloeg daarmee op de shutters, maar geen van beide ooms reageerde. Ik dacht bij mezelf dat beide dood waren. Intussen waren er ook anderen gearriveerd. We hebben toen met de bijl de deur open geforceerd. Ik zag hoe mijn oom badend in het bloed lag en bibberde. Niet lang daarna kwam hij te overlijden. De andere oom lag helemaal geschrokken en zenuwachtig op de grond. Het geweer hebben we toen met de bijl naar buiten getrokken. Als ik de deur in eerste instantie had open gekregen, dan had hij mij ook doodgeschoten’, zegt het neefje.
Drama voorkomen
‘Een waar familiedrama met meerdere doden is voorkomen. Goed dat er niets met de anderen is overkomen’, vonden buurtbewoners. Wederom een geval van huiselijk geweld dat uit de hand is gelopen. Het motief van de daad blijft vooralsnog onduidelijk. Opvallend waren de lange discussies tussen de verschillende eenheden van de politie op het plaats delict, waar alleen deze eenheden toegang toe hadden. Voordat het lijk werd weggevoerd naar de lijkenwagen, is meer dan 20 minuten overleg gevoerd tussen de politie van Livorno, de recherche en Forensische Opsporing.

error: Kopiëren mag niet!