Geduld bond Surpost wordt op de proef gesteld

De werknemers van Surpost wachten al langer dan drie jaar op hun substantiële verhoging, ook de secundaire voorzieningen zijn ook niet geactualiseerd. Er was bij Surpost eerder een interim-manager. De werknemers weten ook niet als er een directeur komt, zodat de onderhandelingen kunnen beginnen. Met het verwisselen van leidinggevenden kunnen de gesprekken tussen de bond niet echt beginnen. Aan de bond wordt steeds gevraagd wat geduld op te brengen. Het kan zo niet door gaan, zegt Yoné Gorisson, voorzitter van de bond bij Surpost.
Als het zo is dat het bedrijf geen winsten meer maakt, moeten ze het bedrijf dan verkopen, zegt de voorzitter. ‘De werknemers kunnen niet jarenlang aanhoren dat er geen geld is. Gorisson zegt dat de bond niet van plan is nog te wachten. Vandaag is er weer een algemene ledenvergadering en daarna zullen we kijken wat we doen’, zegt Gorisson.
Vorig jaar hadden de werknemers van Surpost in mei het werk neergelegd. De reden hiertoe was dat de kledingtoelage voor de maand niet was uitgekeerd. Zowel de importen als de exporten werden niet uitgevoerd. In december 2011 hadden ontevreden werknemers van dit postbedrijf het werk reeds lamgelegd. Dit kwam door de grote ontevredenheid die er toen binnen Surpost heerste.
Het Surinaamse bedrijf, Ten Group Holding NV, zette een website www.surpost-veiling.com op, die het grote publiek moest informeren over de schuld die Surpost nog bij hun had open staan. Surpost kocht in 2005 een pand aan het Molenpad 27 bij Ten Group Holding NV voor het bedrag van 1.300.000 US dollar. Het geld zou binnen zes weken betaald worden. Het postbedrijf bleef echter in gebreke en toonde zich een wanbetaler.

error: Kopiëren mag niet!