Ringdam Boskamp opgehoogd

Ringdam Boskamp opgehoogdHet vissersdorp Boskamp is gelegen aan de Coppenamerivier, ongeveer 10 km van de monding met de Atlantische Oceaan. Het dorp heeft ongeveer 300 inwoners en het wooncentrum wordt tegen hoog water van de Coppenamerivier beschermd door een ringdam van 500 meter lang. Deze ringdam is 30 jaar oud en sindsdien niet aangepast. Gezien de klimaatsverandering met mogelijk stijging van het waterpeil is het belangrijk dat de dam verder verhoogd wordt.
Deze waterkerende dam wordt door het Commissariaat Saramacca in samenwerking met de Rode Kruis opgehoogd. In eerste instantie wordt de dam over een lengte van 500 meter en een breedte van 1,5 meter verhoogd met 20 tot 50 cm klei, afhankelijk van de hoogte van de dam op verschillende plaatsen. De hoogte is bepaald aan de hand van de waterstand bij springvloed op dit moment. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de aannemer Mangoenpawiro Donavon, onder toezicht van Bestuursdienst. De plaatselijke bewoners verlenen hun volledige medewerking bij de uitvoering van de werkzaamheden, door de opstalllen die ze geplaatst hadden op deze dag te verwijderen.
Districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, zegt dat niet uitgesloten moet worden dat de dam in de toekomst verder verhoogd moet worden of voor een andere oplossing gekozen moet worden, bijvoorbeeld een beschoeiingswand. Verder bedankt hij Rode Kruis voor de financiering van dit project.
(bron: BIC Saramacca)

error: Kopiëren mag niet!