Edulink 2 project gelaunched

De Anton de Kom Universiteit of Suriname (AdeKUS) en ‘The European Union and The African, Caribbean and Pacific group of States (EU/ACP)’ hebben een overeenkomst getekend voor de uitvoering van het Edulink 2 project ‘Capacity building in applied renewable energy technologies in Guyana and Suriname’. De partners van AdeKUS binnen dit project zijn de universiteiten van Guyana en de Katholieke Universiteit van Leuven. Het algemeen doel van dit is project is de capaciteitsversterking van de universiteiten. Om dit doel te bereiken, zullen er zeven speciale modulen gericht op beleid en een curriculum voor een Master of Science-opleiding ontwikkeld worden, welke simultaan op de AdeKUS en de UG verzorgd zullen worden. Binnen dit programma zal het accent gelegd worden op energie uit waterkracht, biomassa, zonne- en windenergie.
In het kader van de formele start van dit project komen de partners gedurende 9 tot en met 11 december 2013 bij elkaar. De bijeenkomst werd gisteren afgesloten met een seminar, waarvan de formele launch van het project onderdeel zal zijn. Het succes van dit project zal afhangen van de consultatie en participatie van de stakeholders. Edulink is een programma dat gefinancierd wordt door de ACP en EU. Het is een programma voor hoger onderwijs. Landen en instituten kunnen projecten indienen op universitair niveau en hbo-niveau.

error: Kopiëren mag niet!