Chinyere Pigot: ‘Alleen God maakt geen fouten’

‘Alleen God maakt geen fouten. En omdat wij geen God zijn, mag niemand Diguan Pigot veroordelen.’ Dit is zegt Chinyere Pigot, zus van de in de VS aangehouden Surinaamse zwemmer Diguan Pigot, in een videoboodschap op Youtube. In de ruim 1 minuut durende boodschap reageert ze op de situatie van haar broertje, die bekend heeft een fraude te hebben gepleegd met de creditcard van zijn schoolgenoot. Het filmpje heet: ‘Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen.’ De boodschap heeft ze in het Engels ingesproken.
“En ja, hij was fout, en ja hij zal betalen voor wat hij heeft gedaan, maar uiteindelijk is het een fout en iedereen maakt fouten, klein of groot. God is de enige is die een oordeel mag vellen over de misstappen van Diguan.’ Chinyere, zelf 4-voudig Sportvrouw van het Jaar in Suriname, vindt dat het geen schande is wat Diguan uitgehaald heeft. ‘Ik weet wat schande is. Ik doe tenminste een keer per week schandelijke dingen, dus ik weet wat schande is’, vervolgt ze in het filmpje. ‘Ik wil ‘Dig’ niet verdedigen, maar gewoon de feiten op een rij zetten.’
Tweevoudig Sportman van het Jaar Diguan Pigot (19) is woensdag voorgeleid voor het plegen van een strafbaar feit in de Verenigde Staten. De zoon van NPS-parlementariër Hesdy Pigot, voormalige student van de Universiteit van Connecticut, schijnt volgens de politie van Connecticut veel spullen gekocht te hebben met de creditcard van een schoolgenoot. Dit had hij gedaan in de periode september 2012 en mei 2013. Toen hij dit nogmaals probeerde, werden de transacties geblokkeerd. De goederen die hij de eerste keer kocht, zouden een waarde hebben van US$ 12.631. Bij de poging om nogmaals te kopen, zou het gaan om een bedrag van US$ 26.631 aan goederen.
Aan Pigot werden ten laste gelegd diefstal voor de eerste transactie en poging tot diefstal voor de tweede die mislukt is. Hij is voor de succesvolle aanschaf van de goederen op 57 gronden beschuldigd van illegaal gebruik van een creditcard en op 60 verschillende gronden voor de mislukte transactie. Hem wordt ook ten laste gelegd identiteitsdiefstal en criminele vervalsing. De celstraf voor dit feit ligt in de Verenigde Staten, waar het feit gepleegd is, tussen de 10 en 20 jaar. De geldboete wordt verder per geval bepaald.

error: Kopiëren mag niet!