Ex-man Noerkhan krijgt verlenging in moordzaak

De moordverdachte John T. kreeg gisteren 30 dagen verlenging van de rechter-commissaris (rc). Hij werd maandag voorgeleid op het parket. De rc achtte de aanhouding rechtmatig. John heeft zijn ex-vrouw Aminagatoen Noerkhan (47) in de ochtend van 4 december om het leven gebracht middels kapverwondingen. De verdachte en het slachtoffer waren gescheiden. Na hun scheiding ging de vrouw een relatie aan met een andere man. Ook deze man (J.) werd op die dag slachtoffer van de woede van de verdachte en moest enkele kapwonden incasseren. De vrouw overleefde de verwondingen niet en stierf diezelfde middag in het Academisch Ziekenhuis. In een gesprek met Dagblad Suriname geeft J. aan dat hij 3 dagen in het ziekenhuis heeft doorgebracht. Hij werd op de dag van de begrafenis van Noerkhan ontslagen. Hij heeft nog last van de opgelopen verwondingen.
Uit het politioneel onderzoek blijkt dat John het slachtoffer kennelijk had opgewacht. Dit drama deed zich voor rond 08.00 uur ’s morgens aan de Wilhelminaweg te Houttuin, waar de vrouw met haar dochter leefde. In het bijzijn van zijn dochter kapte John zijn ex-vrouw meerdere keren. Daarbij bezorgde hij haar fatale kapverwondingen in de halsstreek, op het hoofd en aan de pols. Als gevolg van de opgelopen letsels overleed de mevrouw. De moordverdachte blijft aangehouden. Hij heeft zoals eerder gesteld een verlenging gekregen van de rc.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!