Dochter getuigt tegen stiefvader

De stiefdochter van de wegens diefstal aangehouden verdachte, A.M., trad als getuige op tijdens de zitting. Aan de verdachte wordt verweten een mobiele telefoon gestolen te hebben uit een Chinese winkel aan de Afiabastraat in maart 2013. Volgens het verhaal van zijn stiefdochter gaf de verdachte de mobiele telefoon aan haar. Ze mocht het van hem hebben. Wel werd haar nadrukkelijk voorgehouden dat zij niet met de betreffende telefoon naar die specifieke Chinese winkel mocht. De stiefdochter vond dit raar, maar vroeg er verder niets meer over. Aan haar vertelde de verdachte dat hij de telefoon van een junkie had.
Op een dag toen de stiefdochter toch met de telefoon de winkel in ging, herkende de Chinees van de winkel het gelijk. Hij vroeg haar het te mogen zien en al gauw bleek dat de telefoon daadwerkelijk van de Chinees gestolen was. Dit heeft de Chinees kunnen vaststellen door middel van de code, welke op de batterij van de telefoon stond. Ter plekke werd de politie gebeld en moest de dochter gelijk mee naar post Nieuwe Haven voor verhoor. De verdachte ontkent dit verhaal en volhardt dat hij de telefoon van een junkie heeft. De stiefvader is in dezelfde periode met nog heel wat spullen thuis gekomen, waarvan de getuige en haar moeder nu twijfelen als die ook gestolen zijn. De zaak wordt verder onderzocht, terwijl de verdachte aangehouden blijft.

error: Kopiëren mag niet!