Drie jaar cel voor straatrover/inbreker

Shansudeen Bacchus gaat voor drie jaar de bak in. Op 2 juli dit jaar beroofde hij een bejaarde man van diens halsketting aan de Henck Arronstraat. De man liep samen met zijn echtgenote over straat toen Bacchus hem voorbijliep en daarbij de ketting van de bejaarde wegrukte. Alsof dat niet genoeg was, bracht hij het slachtoffer een vuistslag in zijn rug toe. Een dame die dit geval meemaakte, zag de verdachte met de buit bij twee illegale goudzoekers voor de VCB-bank gaan. De dame hield de goudopkopers voor dat de ketting van misdrijf afkomstig was. De illegale goudopkoper overhandigde de buit terug aan de verdachte. Daarnaast werd Bacchus ook inbraak verweten. Hij pleegde een auto-inbraak aan de Ladesmastraat. De auto was langs de weg bij een monteur geparkeerd. De strafbare handeling van Bacchus is vastgelegd op beveiligingscamera. De verdachte vernielde eerst de autoruit en verschafte zich toegang tot de wagen. Daarbij maakte hij een dvd-speler en nog andere zaken buit.
Officier van justitie Rashree Koendan achtte beide strafbare feiten wettig en overtuigend bewezen. Zij hanteerde de getuigenverklaring als bewijs. Ondanks de ontkenning achtte de vervolging de beroving van de bejaarde man wettig en overtuigend bewezen. Bacchus bekende slechts de auto-inbraak. Voor de twee gepleegde feiten eiste het Openbaar Ministerie een straf van drie jaar en zes manden met aftrek.
Kantonrechter Albert Ramnewash keek naar de inlichtingenstaat van de verdachte. Daaruit bleek dat hij geen eerdere veroordelingen heeft, echter is hij vaker in aanraking gekomen met de politie. De magistraat mitigeerde de straf en legde Bacchus een celstraf op van drie jaar, met het bevel van gevangenhouding.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: