Diguan Pigot bekent creditcardfraude

Diguan Pigot beschuldigd van creditcardfraudeTweevoudig Sportman van het Jaar Diguan Pigot (19) is woensdag voorgeleid voor het plegen van een strafbaar feit in de Verenigde Staten. De zoon van NPS-parlementariër Hesdy Pigot werd voorgeleid bij de Rockville Superior Court. De voormalige student van de Universiteit van Connecticut schijnt volgens de politie van Connecticut veel spullen gekocht te hebben met de creditcard van een schoolgenoot. Dit had hij gedaan in de periode september 2012 en mei 2013. Toen hij dit nogmaals probeerde, werden de transacties geblokkeerd. De goederen die hij de eerste keer kocht, zouden een waarde hebben van US$ 12.631. Bij de poging om nogmaals te kopen zou het gaan om een bedrag van US$ 26.631 aan goederen. Volgens de advocaat van Pigot, Frank Russo, werkt zijn cliënt mee met het onderzoek. Volgens de politie heeft hij zijn daad bekend. Russo zegt verder dat Pigot afgeschreven is van de Universiteit van Connecticut en momenteel op de Universiteit van Miami in Florida studeert.
Aan Pigot werden ten laste gelegd diefstal voor de eerste transactie en poging tot diefstal voor de tweede die mislukt is. Hij is voor de succesvolle aanschaf van de goederen op 57 gronden beschuldigd van illegaal gebruik van een creditcard en op 60 verschillende gronden voor de mislukte transactie. Hem wordt ook ten laste gelegd identiteitsdiefstal en criminele vervalsing. De celstraf voor dit feit ligt in de Verenigde Staten, waar het feit gepleegd is, tussen de 10 en 20 jaar. De geldboete wordt verder per geval bepaald.
Diguan Pigot maakte deel uit van het Olympisch zwemteam van Suriname in London 2012 samen met zijn zus Chinyere Pigot, 4-voudig Sportvrouw van het Jaar in Suriname. Dat was een maand voordat hij de eerste fraude pleegde met de creditcard. In Suriname werd Diguan tijdens de afgelopen twee sportgala’s van het SOC gekozen tot Sportman van het Jaar. Ook dit jaar staat hij als torenhoge favoriet om de titel te winnen, als we afgaan van zijn prestaties internationaal. Vader Pigot zal zo gauw mogelijk naar de VS afreizen om de zoon bij te staan. De situatie is als een schok overgekomen bij de familie Pigot.

error: Kopiëren mag niet!