Verdachte: “Die van toen wel, deze niet”

Bedroefd maar vastberaden vertelt L.K. aan de rechter dat hij echt onschuldig is. “Misschien voor die andere dingen van toen wel meneer de rechter, maar in deze zaak heden ten dage heb ik niets gedaan meneer de rechter.” Door de benadeelden, die wonen te Flora, werd aangifte gedaan voor een inbraak. Een televisie was uit de woning gehaald en ergens anders op het erf verstopt. Volgens de officier van justitie was die klaargezet om mee te nemen. Ook was het afgedekt en zouden mensen die gewoon langsliepen, niet hebben opgemerkt dat daar een televisie stond. Uit het onderzoek is niet vast komen te staan of L.K. de inbraak zelf gepleegd heeft en de televisie heeft klaargezet, maar volgens omstanders is hij het wel geweest die het kwam afhalen op het erf van de slachtoffers.
L.K. is voor zijn vroegere kattenkwaad inderdaad geconfronteerd geraakt met de politie. Hij staat nu weer in de rechtszaal, maar deze keer is het volgens hem wel een opgezet plan. Hij werd aangehouden nadat D.T. had toegegeven dat hij hem en een vriend met de auto had afgezet in een inham te Flora, waar de inbraak eerder gepleegd was. In de auto zei L.K. tegen zijn vriend: “a san’ drape ete, w’o go tek’ eng”. Dit alles beweert D.T.
Zoals L.K. vertelt, was hij ten tijde van het gebeuren met een vriend mee om eten te gaan kopen aan de Kankantriestraat. De vriend met wie hij zegt dat hij was, werd opgeroepen als getuige, maar hij was niet bij de zitting. Aan de politie vertelde de moeder van L.K. dat hij werkelijk weg was om eten te kopen en daarna gewoon weer thuis kwam. Hij zegt nooit gereden te hebben in de auto met D.T. Hij en D.T. hebben geen hechte band en kennen elkaar slechts van de buurt.
Wat L.K. zijn nekslag is, is dat hij bijkans 4 uren is weggebleven. Hij zegt dat zij niet rechtstreeks geweest zijn voor het eten, maar eerst bij de vriendin zijn gestopt van zijn vriend. “Ik was helemaal niet daar en plotseling is de politie thuis bij me om wat D.T. heeft gezegd.” Kantonrechter Praag vindt het noodzakelijk dat alle factoren onderzocht worden en stelde de zaak daarom uit.

error: Kopiëren mag niet!