Rc oordeelt aanhouding onrechtmatig

Het Openbaar Ministerie eiste vrijspraak nadat de verdachte A.S. middels advocaat Mukesh Sheombar een verzoekschrift op basis van artikel 54a had ingediend bij de rc. Deze oordeelde over de rechtmatigheid van de inverzekeringstelling. A.S. wordt verdacht van mishandeling en bedreiging met de dood. Op 3 december werd hij door de politie van Lelydorp in verzekering gesteld. Op 6 december werd hij voorgeleid op het parket en kreeg daarbij een verlenging van 30 dagen. De raadsman diende een verzoek in om zijn cliënt voorlopig in vrijheid te krijgen. De huidige vriendin deed aangifte ter zake mishandeling en bedreiging met de dood. Zij vernam van iemand dat haar vriend een andere relatie eropna hield. Zij confronteerde hem hiermee. De vader van het latere slachtoffer was ook mee met haar. A.S. zou de vriendin een duw hebben gegeven. Dit vond plaats voor een winkel. Later belde hij haar op en bedreigde haar met de dood. De vriendin deed aangifte bij de politie. A.S. werd toen aangehouden en in verzekering gesteld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!