John Seedorf: ‘Opkomst verkiezingen brandweer abnormaal laag’

John Seedorf, ‘voorzitter’ van de bond van het Korps Brandweer Suriname, vindt de opkomst abnormaal laag bij de laatst gehouden verkiezingen, georganiseerd door het interim bestuur. Als niet eens een derde van de leden komt stemmen is het belachelijk, ondanks die actiegroep samen met de commandant van de brandweer leden had gemobiliseerd. Volgens Seedorf bestaat de bond niet uit 500, maar ongeveer 600 leden.
Cecil Waal, commandant bij de brandweer, wenste niet in te gaan op aangelegenheden die de bond aangaan. Seedorf zegt vorige week een evaluatie te hebben gehad met het bestuur en in de komende week wordt de verdaagde vergadering hervat.
Seedorf zegt ook dat door enkele leden hem de informatie werd gegeven dat leden werden bedreigd om te stemmen. ‘Als de leden van de bond mij echt weg wilden, waren ze massaal naar de stembus gegaan. Het is ook niet zo dat de laatste vergadering vanwege de lage opkomst, zoals de actiegroep beweert, niet is doorgegaan’, stelt Seedorf. Vanwege de onrust was de vergadering 3 dagen tevoren uitgesteld, geeft hij aan.
Op 6 december is Clifton Pahawalkhan met 145 van de 175 stemmen gekozen als voorzitter van de bond. Volgens Pahawalkhan is hij de wettige voorzitter, omdat volgens hem het electoraat zich heeft uitgesproken. John Seedorf zegt ook de wettige voorzitter te zijn, omdat er in de statuten niet wordt gesproken over een interim-bestuur, dus kunnen die nog minder verkiezingen organiseren.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!