Kiescommissie werkt hard om verkiezingsuitslag binnen 2 dagen bekend te maken

Aniel Ghisaidoobe, ondervoorzitter Organisatie Kiescommissie NJP 2013, kijkt tevreden terug naar de verkiezingsdag. De kiescommissie, met als voorzitter Maya Fokke-Manohar, zal in de komende 2 dagen de definitieve uitslagen bekendmaken. Er waren in totaal 258 stembussen en 122.000 jongeren waren stemgerechtigd.
Er wordt non stop gewerkt in shiftverband, zegt Manohar. In het verleden werd de uitslag binnen 6 dagen bekendgemaakt. De kiescommissie kon nog niet aangeven wat de tussenstand is en hoeveel jongeren zijn gaan stemmen. De organisatiecommissie verwacht wel een lichte stijging. Bij de vorige verkiezing hebben nog net geen 27% van de kiesgerechtigde jongeren gebruikgemaakt van hun stemrecht.
Manohar zegt dat bepaalde stembureaus dubbel gecontroleerd worden op aanvraag van de toezichthouder. Bijna alle districten zijn binnen, maar de definitieve uitslag hebben wij nog niet. Er gaat toch wel veel werk hieraan vooraf. Op een openbare zitting, zoals dat behoort, zal de uitslag officieel bekend worden gemaakt.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!