Korpschef hekelt valse berichtgeving bijzondere bevorderingen

De korpschef van het Korps Politie Suriname (KPS) ontkent dat bijzondere bevorderingen recentelijk binnen het KPS zijn toegekend. Voorstellen voor bijzondere bevorderingen gaan vanuit de korpschef naar de minister van Justitie en Politie. Conform de geldende regels moet door de minister ook advies van de Commissie voor Overleg in Politieambtenarenzaken worden gevraagd. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de overheid en van de politiebond. Door de onjuiste berichtgeving is onnodig onrust ontstaan binnen delen van de politieorganisatie. De berichtgeving ondermijnt de motivatie van het personeel van het KPS en schaadt de politieorganisatie meent de korpschef. Tegen de verantwoordelijken zullen juridische maatregelen worden getroffen. De korpschef benadrukt dat door het KPS geen voorstellen van bijzondere bevorderingen van inspecteurs en onderinspecteurs zijn gedaan en dus ook niet in behandeling zijn bij de minister van Justitie en Politie.

error: Kopiëren mag niet!