Condooms in speeltuin Lelydorp

Condoom 2
Condoom 1Al geruime tijd klagen de bewoners van Lelydorp over het vuil dat in de speeltuin gegooid wordt. Het is een nieuwe speeltuin die met geld van Amerika geplaatst is in het dorp. In eerste instantie kwamen de Amerikanen voor het plaatsen van poliklinieken in districten, zoals Commewijne en Wanica. Tijdens deze werkzaamheden is ook de speeltuin in Lelydorp aangelegd. Echter wordt er nu al geruime tijd vuil gegooid door bezoekers van de speeltuin en klagen de omringende bewoners over de overlast. In het verleden is hier al eerder over geklaagd en na lange tijd zijn er twee vuiltonnen geplaatst door de overheid. Helaas worden deze vuilnistonnen niet goed gebruikt en ligt de rommel nog steeds door de hele tuin. Naast de rommel wordt er ook ander soort afval gevonden, zoals gebruikte condooms.
Sociale controle
De overheid vraagt de omringende bewoners om sociale controle uit te oefenen, maar de bewoners hebben hiermee moeite. De meeste vervuilende bezoekers komen in de late avond. Een goede controle kan niet gedaan worden, omdat de tuin niet over verlichting beschikt. De dc van Wanica, Rawien Jiawan, geeft aan niets te kunnen doen, omdat hij tot dan niets wist. ‘Nu ik het weet, ga ik het ministerie van Onderwijs aanspreken over het opruimen van het vuil en het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen om verlichting te plaatsen.’ Concrete beloften wil Rawien Jiawan niet doen, omdat de ontwikkelingen ‘buiten zijn machtscentrum om gaan.’

error: Kopiëren mag niet!