FC Inter Nacional kampioen na beladen Futsal play-offsfinale

1 FC Inter Nacional 2ewebFC Inter Nacional is de nieuwe zaalvoetbalkampioen van Suriname. De ploeg van Ghalied Niamut won haar eerste titel zondagavond door game 3 van de zinderende finale play-offserie te winnen van Styx The Kuldipsingh Group. Nadat de eerste twee wedstrijden al vol beladen waren met actie, sensatie en drama, was het in game 3 niet minder. Gelukkig was game 3 niet negatief beladen. Sportiviteit vierde hoogtij. De ruststand werd 1-0 voor Inter Nacional, een goal gescoord door Miquel Harderwijk van heel dichtbij. Met twee snelle doelpunten in de tweede helft nam Styx een 1-2 voorsprong. Eerst scoorde Romeo Jomena, daarna Emilion Limon na een mooie 1-2-combinatie. Toch zou Inter langszij komen, na een wereldactie van de zeer behendige Romano Holtuin. Met een sublieme actie op snelheid passeerde hij de gehele Styx-verdediging, inclusief doelman Ronny Aloema. Holtuin schoot de bal in het doel, waarbij Styx-aanvoerder Siegfried Uralima deze nog wilde wegwerken. Echter was de situatie te moeilijk, waardoor deze de bal mistrapte. De bal stopte op de doellijn, maar Harderwijk was er als de kippen bij en scoorde de 2-2. In de laatste minuten van de wedstrijd namen geen van de ploegen enig risico om in de aanval te gaan, want het krijgen van een tegendoelpunt in deze periode zou ze fataal worden. In de 2×5 minuten verlenging bleef de stand ongewijzigd.
Koude spelers trappen penalty’s
Bij het trappen van de penalty’s viel het op dat beide ploegen spelers lieten opdraven die de gehele wedstrijd niet gespeeld hadden, of zelfs de gehele serie/play-offs niet. Zo zagen we bij Styx Marlon Felter een vrije schop nemen, terwijl ook Derrick Garden een keer achter de bal mocht staan. Echter werd de inzet van Garden gestopt door Claidel Kohinor, de goed keepende goalie van Inter Nacional. Dit bracht Inter in een voordeelpositie om de serie te winnen. Maar aan de andere kant miste Harderwijk een sleutel penalty, door tegen de deklat te trappen. Hierdoor kwam de stand weer op gelijke hoogte. Bij het een-om-een trappen toonden de reservespelers van Inter dat ze stalen zenuwen hadden; ze schoten heel koelbloedig in. Nadat Jomena zijn sudden-death penalty naast het doel trapte, mocht Lorenzo Zoutkamp Inter het kampioenschap bezorgen. ‘Lorie’ paatste de bal beheerst naast Aloema en het kampioenschap was een feit.
Kohinor beste goalie en MVP play-offs
Claidel Kohinor, doelman van Inter Nacional, is gekroond tot de minst-gepasseerde doelman tevens is hij de Most Valuable Player (MPV) van de Kuldipsingh – TCL Cement play-offs. Hij kreeg naast de trofeeën ook geldsbedragen van SRD 750 en SRD 1000. Kohinor behoort tot de groep van 5 zaalvoetballers die door de SVB uit de nationale selectie is gezet. In de finaleserie tegen Styx bewees Kohinor van grote waarde te zijn. In game 1 was hij de man of the match. Zijn taxeringsvermogen en reflexie bij vooral de gevaarlijke steekpasjes van de Styx-aanvallers maakte hij vaak ongedaan. Christopher Hall van Inter is de topscorer geworden van de play-offs. Voor de kampioen waren weggelegd een eigendoms- en wisseltrofee, terwijl ook geldsbedragen van SRD 7.500 en SRD 4000 werden uitgereikt.